Autor: 021.rs

Novi Sad
11.06.2017.
21:40 > 20:53
Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu poziva vizuelne umetnike i umetnice da se jave na konkurs Ministarstva kulture i informisanja namenjen ovoj oblasti.
  • Kredibilitet

    12.06.2017 15:13
    Vrlo jednostavno
    Zloupotreba je kada neko čini intelektualni napor da bi stvorio nešto i učestvovao na konkursu sa mogućnošću da kao satisfakciju osvoji neku nagradu ili samo da bi se ogledao sa drugim učesnicuma, a onda onaj ko je raspisao konkurs primi te radove i napravi tajac dve godine.
    To je prevara koju je načinio Filozofski fakultet!
    Mislim da esej o moralu, etici i filosofiji u vezi ovakvog postupka nije neophodan da bi se razumela suština.
  • @Kredibilitet

    12.06.2017 13:10
    Možete li samo da pojasnite kako je zloupotrebljena institucija konkursa pre dve godine?
  • Kredibilitet

    12.06.2017 09:44
    prethodno piranje
    Neko ko je zloupotrebio instituciju konkursa pre dve godine, sada hoće da mu se dostave radove kako bi on konkurisao...
  • @

    12.06.2017 09:17
    @Nervirach
    Prva rečenica zato što je potrebno kao i prošle godine napraviti katalog umetnina gde se tih desetak rečenica uvrsti, u knjigama se to obično naslovi "O autoru". (zaista nekada znaš jako da nerviraš).

    @Ns
    Poziv za izradu novog logoa Fakulteta je bio objavljen i završen je sa odlukom da ni jedno rešenje nije zadovoljavalo kriterijume, a kao što se da videti i danas se koristi stari logo i ni jedno rešenje koje je ponuđeno nije iskorišteno delimično niti u potpunosti pa nisu povređena autorska prava i autori mogu sa ponuđenim rešenjima da konkurišu na ostale konkurse.

    Filozofski fakultet je prošle godine otkupio uz finansiranje MNinistarstva (preko istog konkursa) 37 umetnina autora i stvaralaca iz Novog Sada koje su izložene u zgradi Fakulteta i koje svako može pogledati.
  • Ns

    12.06.2017 07:05
    Imajte na umu
    Pre dve godine je Filozofski fakultet raspisao konkurs za izradu znaka fakulteta i Radio 021 je objavio tekst i uslove konkursa. Do danas nije objavljeno šta je bilo sa tim konkursom: koliko je bilo rešenja, koja su i kako se izjasnio ocenjivač. Sve je ostalo u mraku.
    Krajnje nekorektno je motivisati da se neko intelektualno angažuje, a ti mu pokupiš ideju i ćutiš i još možda posle to i zloupotrebiš kao svoje.
  • Nervirach

    11.06.2017 21:53
    Zasto prva stavka? Ah da, potrebno je biti clan. Inace, drugar kada je pocetkom devedesetih otisao za Holandiju rece da su vizuelci u prednosti zato sto imaju portfolio. Tamo se zaposljava prvo lokalac, pa ako nema ko onda se siri krug. Sa portfoliom moze ko bolje radi. Kao sto vidim ovde je prednost biti clan (biografija) pa tek onda umece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna